Tilbygningen
Priapus, starten på et nyt liv
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

10/02/2016

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Priapus, starten på et nyt liv Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Den ægyptiske trækvinde Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Orgasmen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - hanekamp Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Spiralringen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Nutidens mand
 

Elevens titel

Priapus, starten på et nyt liv

Elevens kommentar

Figuren viser et troldelignende væsen, som sidder i skrædderstilling med en enorm fallos på den ene side og en krukke på den anden.

Figuren minder om en Buddha figur, fordi den er tyk, skaldet og placeret i skrædderstilling. Fokus på det maskuline og frugtbarhed. Nutiden har stadig stort fokus og interessen i kønsorganer, samtidig med at der er opstået et tabu omkring kroppen. Krukke symbol på kvindens kønsorgan, penis symbol på mandens kønsorgan – starten på nyt liv/skabelsen.