Tilbygningen
Spiralringen
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

10/02/2016

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Priapus, starten på et nyt liv Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Den ægyptiske trækvinde Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Orgasmen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - hanekamp Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Spiralringen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Nutidens mand
 

Elevens titel

Spiralringen

Elevens kommentar

En guldfarvet fingerring, som snor sig som en spiral af et par omgange, hvor den i enden er udsmykket med en detalje. Den ligger blandt en masse andre smykker i en lignende kategori; guldfarvede, i Thorvaldsens antikke samling.

De nutidige moderne smykker har stiltræk, der i høj grad minder om denne tusinde år gamle ring. Man ser flere designere, der bruger spiralen og inspirationen af disse former i sine nye kollektioner. Vi i vores tid udsmykker os altså inspireret af den antikke tid, uden vi måske er fuldstændigt klar over det.