Tilbygningen
Orgasmen
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

10/02/2016

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Priapus, starten på et nyt liv Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Den ægyptiske trækvinde Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Orgasmen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - hanekamp Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Spiralringen Antikken, Thorvaldsen og dig - 10/02/2016 - Nutidens mand
 

Elevens titel

Orgasmen

Elevens kommentar

Portræt af en kvinde, hvis hovede er fordrejet. Kvindens blik er rettet mod et ukendt objekt, som er hævet over hende.

Kvinden er et symbol på seksuel frigivelse. Statuen skriger af erotik, men også en kende usikkerhed evt. rettet mod hende selv. Dette skal forestille at afspejle den antikke kvinde i romerriget, som er et livsbekræftende organ i samfundet ift. deres seksuelle vigtighed. Dog bliver de stadig undertrykt af manden, som på daværende tidspunkt var hævet over kvinden på trods af det fysiske behov for videreførelse af menneskeheden. Derfor bliver statuen meget ambivalent at fortolke, da den både repræsenterer den seksuelle frigørelse men også usikkerheden omkring deres rolle i samfundet.