Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Nye ord til Thorvaldsen - værkstedsforløb med billedkunstneren Lise Harlev

P1010021.JPG

Sammen med billedkunstneren Lise Harlev har vi sat en del af den skriftlige formidling på Thorvaldsens Museum under lup. Tekstmeddelelserne i museets udstillinger og samlinger begrænser sig til kort, faktuel viden, et nummer eller et bogstav, men alligevel er de ladet med betydning. Lise Harlev arbejder i sin egen kunst med sproglige og grafiske udtryk. I værkstedsforløbet stillede hun eleverne den opgave at lave nye skilte til skulpturer og relieffer i museets udstilling.

Klassetrin

1.g.

Datering

01/02/2008

A 31

Elevens kommentar

A4 papir med sort skrift. Øverts i midten “a 31”, som står med samme skriftype som der er på statuerne på Thorvaldensmussen – henviser til et katalog hvor man kan læse fakta og fortolkinger af skulpturen. Derfor har jeg også valgt at kalde mit skilt for “a 31”, da jeg synes at der er op til k´den enelkte, eller selve Thorvaldens at navngive det… I hvret fald så er det et anonymt navn….
Selve skiltes tekst er: " 1 pil + 3 nøgne = (Amor spiller sin Lyra)". En blanding af en rebus, uden løsning, og tvetydighed i parentes “spille Lysr” assiosere til spille pik"…… Amor kigger nemlig lidt perverst op på dne ene af de tre nøgne piger, og i samtid er nøgne unge piger noget pornografisk…

^^