Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Telefon 33 32 15 32, Fax 33 32 17 71, E-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk
Web: www.thorvaldsensmuseum.dk, tilbygningen.dk

Antikken, Thorvaldsen og dig

C:\fakepath\image.jpeg

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

Gymnasiet

Datering

10/02/2016

Nutidens mand

Elevens kommentar

Vasen har en sort-rød farve. På midten af vasen kan man se en stridsvogn med fire heste spændt på foran, på hver sin side af vognen ses en kriger med et spyd. På den øvre del af vasen kan man se en mand( evt Herkules) der kæmper mod en løve. På det nedre del ses tre ryttere på heste, som jagter et dyr.

Vi tænker ikke umiddelbart at vasen har nogen betydning for os direkte, men vi forstår at den har en vigtighed for historien.
Personer på vasen kan måske have haft en betydning for hvordan vi ser det perfekte menneske i dag. Det perfekte menneske har sixpack og store muskler, og det fremstår jo i nogen, at det bl.a kan være fra vasen vi har fået dette syn på menneskets krop.