Tilbygningen
The Lion grail
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og Dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.g

Datering

09/10/2015

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Kampen Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - The Lion grail Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Maria og barnet Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Den historiske drikkeskål Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Penis-amuletten
 

Elevens titel

The Lion grail

Elevens kommentar

Det er en vase fra antikken, den blev brugt til vin. Den er fremstillet af ler og der er 2 løver på hvilket symboliserer royalitet.

Den får os til at tænke på de græske guder. Det er en flot vase som har et fedt og smukt motiv. Den er interesant for os fordi vi synes at det er utroligt at man kan finde en så godt bevaret vase.