Tilbygningen
Kampen
Udskrift venlig version Sluk og tænd tekst

Antikken, Thorvaldsen og Dig

Bertel Thorvaldsens antiksamling bærer præg af Thorvaldsens egen kærlighed til bestemte emner eller motiver. Thorvaldsen brugte sine antikker som inspiration til sine egne værker, men har alligevel sjældent ytret sig om, hvad samlingen betød for ham. I forløbet følges de spor, der løfter sløret for Thorvaldsens og hans samtids antikreception. Elevernes selvstændige og kreative arbejde med samlingen bruges som afsæt for dialog og refleksion over deres egen, nutidige antikreception kontra Thorvaldsens og nyklassicismens.

Klassetrin

3.g

Datering

09/10/2015

Klassens projekter

Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Kampen Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - The Lion grail Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Maria og barnet Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Den historiske drikkeskål Antikken, Thorvaldsen og Dig - 09/10/2015 - Penis-amuletten
 

Elevens titel

Kampen

Elevens kommentar

Vasen er af mellemstørelse og den er godt bevaret. Motivet er tydeligt og der er ingen skår. Motivet forestiller to mænd, hvoraf den ene har et dyrehoved, som slås med hinanden. Derudover er der påmalede pynt. Vasen er nok en amfor.

Vi valgte vasen, fordi den er så velbevaret. Den er interessant, fordi den er så flot på trods af alderen. Desuden er motiveret interessant. Man tænker over, hvilken form for fortælling den skildre, hvem de to kæmpende er og hvilket væsen den ene person er.